Brrr.. Het lijkt al écht herfst te zijn geworden. Bladeren die dwarrelen van de bomen, temperaturen dalen, er valt meer regen én het wordt weer sneller donker. Gelukkig zijn er ook nog mooie herfstdagen (afgelopen paar dagen) met flink wat zonneschijn en een aangename temperatuur.

Tijdens deze dagen is het handig om een aantal zaken wederom onder de loep te nemen. De kachel zal een dezer dagen weer aan gezet worden, de zorgverzekeringen veranderen weer, de warmere kleding komt weer in de kast.. maar vooral:

“Hoe kan ik deze herfst lekker besparen?”

                            

  1. De zorgverzekering

Past jouw zorgverzekering nog bij jou? Gebruik je alle aanvullende diensten/producten? Of ben je goedkoper af bij alleen een basisverzekering? Maak een rekensom voor jezelf en bekijk wat voor jou het voordeligst is.

Vanaf half november kan je overstappen van verzekeraar. Je kunt al gauw een paar tientjes besparen als je op zoek gaat naar een goedkopere verzekering.

  1. De energieleverancier

Een warm huis in de koudere periodes zijn uiteraard zeer aangenaam. Wist je dat je op de energiekosten veel kunt besparen? Wij hebben hiervoor 2 tips:

– Trek warmere kleding aan en zet de thermostaat één graden lager dan dat je normaal zou doen. Dit bespaart gemiddeld zo’n 60 euro per jaar!
– Stap hier over naar een goedkopere energiemaatschappij. Met een overstap naar een andere energieleverancier kan je gemiddeld 375 euro per jaar besparen.

Met deze tips bespaar je gemiddeld tot 435 euro per jaar! Daar kun je bijvoorbeeld een fijn lang weekend voor weg, een gedeeltelijk nieuwe garderobe voor terugkrijgen óf het natuurlijk opzij zetten.

  1. Goedkoop tanken/vervoer

Er kan al gemakkelijk minimaal 10 cent per liter bespaard worden door te tanken bij een goedkoop tankstation. Zo af en toe komen er ook échte buitenkansjes langs van de grotere tankstations zoals bijvoorbeeld korting per liter bij Esso en Tango. Houdt daarom de websites van deze tankstations in de gaten.

Een andere mogelijkheid is om je auto te laten staan en bijvoorbeeld via BlaBlaCar met iemand mee te rijden. Zo ben je duurzaam bezig en bespaart het geld.

  1. De boodschappen

Ken je Scoupy al? Met de Scoupy app kan je het aankoopbedrag van veel supermarktproducten teruggestort krijgen op uw rekening. En sommige producten zijn zelfs helemaal gratis!

  1. Online winkelen

Je kan online gemakkelijk met korting winkelen. Bij menig bedrijf krijg je bij de aanmelding voor de nieuwsbrief al gauw 10% korting of een waardebon van 5 euro. Ook zijn er kortingscodes beschikbaar, waarmee je bijvoorbeeld de verzendkosten niet hoeft te betalen of een fijne korting kan krijgen. Denk aan: kortingscode.nl, couponcode.nu, acties.nl.

  1. Genieten van een diner buiten de deur

Een hapje buiten de deur eten, maar niet voor de hoofdprijs? Via bijvoorbeeld Groupon, Social Deal of NuDeal kan je flink besparen op een heerlijk etentje. Hiermee bespaar je algauw een paar tientjes. Af en toe uitgebreid uit eten; dat kunnen en willen veel mensen niet laten liggen!

Veel bespaarplezier!