WILT U UW ENERGIECONTRACT TUSSENTIJDS BEËINDIGEN?

U kunt niet zomaar uw energiecontract tussentijds beëindigen.  Wilt u uw contract vóór de looptijd ontbinden, dan betaalt u vrijwel altijd de opzegvergoeding aan uw huidige energieleverancier. Deze boete betaalt u, omdat u zich niet aan het contract houdt. Ook loopt u de kans dat uw welkomstkorting wordt ingetrokken. Toch is het meestal voordeliger om naar een andere energieleverancier over te gaan stappen. Wij kunnen er voor zorgen dat u kosteloos kunt overstappen!

WANNEER LOONT OVERSTAPPEN?

Wanneer het totale bedrag dat u bespaart door over te stappen hoger dan de boete die u betaalt om weg te gaan bij uw huidige leverancier, dan is overstappen lonend. Is het bedrag dat u betaalt hoger dan de besparing, dan kunt u beter het huidige contract behouden.

Als u overstapt via ons, regelen wij het voor u. Wij zorgen ervoor dat u kosteloos kunt overstappen. U regelt dat hier.

OPZEGVERGOEDING EINDE CONTRACT

De Autoriteit Consument & Markt heeft bedragen vastgesteld die energieleveranciers mogen vragen bij vroegtijdige contractbeëindiging. De hoogte van deze opzegvergoeding hangt af van de einddatum van het contract. Voorbeeld: het duurt langer dan 2,5 jaar voordat uw contract afloopt, dan betaalt u € 125,- per product (stroom of gas) dat u dan afneemt. Neemt u beide (zowel stroom als gas) af, dan betaalt u dus maximaal € 250,- opzegvergoeding. Loopt uw contract binnen twee maanden af of heeft u een contract voor onbepaalde duur, dán kunt u zonder opzegvergoeding overstappen naar een andere energieleverancier.

Heeft u verder nog vragen hierover? Stuur een e-mail naar info@hetbespaarburo.nl of bel naar 0229 – 266229.