Vakantie boeken.. Veel euforie en dromen met de meest prachtige bestemmingen! Maar hoe boek je nou voordelig een ticket? Voor je het weet is de website met de goedkope vluchten, ofwel voordelige ‘rates’ flink met de prijzen gaan stijgen! Hoe voorkom je dit? Lees snel verder. 

1.           Goedkoop weg met het vliegtuig

Recent bleek dat het gunstig is als je zes maanden van tevoren de vliegtickets koopt. Niet alleen is een last-minute niet meer goedkoper, het zou zelfs duurder zijn dan wanneer je optijd een ticket boekt.
Boek een vlucht bij RyanairEasyjet of Transavia. Bij deze luchtvaartmaatschappijen kun je vrij goedkoop binnen Europa vliegen. Houd er wel rekening mee dat deze maatschappijen veelal vliegen op luchthavens die buiten de plaats van bestemming liggen. Eventuele overige transportkosten komen hier nog eens bovenop.
Ben je van plan buiten Europa op vakantie te gaan? Houd dan de KLM werelddealsin de gaten.

2.       Goedkoop weg met de trein

In Europa kun je een groot aantal kortingskaarten kopen voor treinreizen. Ook zijn er regelmatig aanbiedingen om reizigers in de trein te krijgen. Als je bijvoorbeeld binnen Nederland over een langere afstand met de trein wilt reizen kun je het beste op internet zoeken naar een kortingscode of een speciale actie.
Daarnaast zijn er regelmatig aanbiedingen voor weekendretours, dagkaarten bij bijvoorbeeld Blokker, HEMA, AH, Jumbo of Kruidvat. Kijk op de site van deze winkels om te zien of er een actie met treinkaartjes is. Het kan je meer dan de helft in de prijs van een dagkaart schelen. Bezoek Treinreiziger.nl voor de meest actuele kortingsacties met de trein in Nederland.

3.    Goedkoop weg met de bus

Met de bus gaan is één van de goedkoopste manier van reizen. Er vertrekken het hele jaar door pendelbussen naar de toeristenbestemmingen in Europa. Onderweg heb je niet alleen wifi, je kan een film kijken of een boek lezen. De Flixbus brengt je bijvoorbeeld al voor €29,- naar Berlijn.

4.      Goedkoop overnachten

Goedkoop overnachten kun je doen door een nachtje te verblijven op de camping, in een hostel, een slaapzaal óf een Airbnb te boeken.
Mocht je openstaan voor andere opties: een vakantiehuis, stacaravan of een blokhut aanzienlijk goedkoper dan een overnachting in een hostel.
Lowbudget? Probeer eens couchsurfen. Daarmee slaap je letterlijk op de bank bij iemand.

5.    Online tickets goedkoper?

Op de site van een bezienswaardigheid, museum of attractie kun je vaak online je kaartjes met korting kopen. Je krijgt dan een E-ticket, waardoor je niet voor de kassa in de rij te staan. Als je in het hoogseizoen vertrekt kun je je tickets beter online en van tevoren kopen.