Sinds 1 januari 2017 zijn de prijzen voor gas en stroom in tegenstelling tot voorgaande jaren juist gaan stijgen. De oorzaak van de prijsstijgingen is voornamelijk door het duurder worden van de gasprijzen, alsmede de netbeheerderskosten.

Voor de consument zou dit betekenen dat in 2017 de energiecontracten duurder worden!  Er komt gemiddeld per huishouden op jaarbasis maar liefst 20 tot 40 euro bij (uitgegaan van het gemiddelde verbruik in Nederland 3500kwh/1500m3). Het Nationaal Bespaar Buro helpt u graag met de juiste beslissing en het scherpste tarief te hanteren. Daarnaast een paar bespaartips ondanks de fijne maandelijkse besparing (door via ons over te stappen), te kunnen besparen op uw gas en stroom in 2017!

·         Bespaar tip 1:

Houd altijd goed in de gaten wanneer uw contract afloopt zodat u weet wanneer u eventueel weer kan overstappen naar een goedkopere energiemaatschappij. Enkele energiemaatschappijen vergoeden deze overstapboete. Het Nationaal Bespaar Buro helpt u hier graag mee!

·         Bespaartip 2 :

Als u een enkele meter heeft maar u verbruikt in de avond en het weekend ook veel stroom bijv. de wasmachine of de droger (dit zijn de echte stroomverbruikers). Het is voordeliger om eens te kijken voor een dubbele meter waarbij u in de nacht en in het weekend een lager tarief ontvangt!

·         Bespaartip 3:

Als u een variabel contract heeft is het handig dat u nergens aan vast zit, maar het heeft ook zijn nadelen! Een variabel contract is namelijk duurder dan een vast contract. U kunt flink wat geld besparen door bijvoorbeeld een 1 of 3 jarig contract te nemen.

·         Bespaartip 4:

Diverse maatschappijen werken met welkomstkortingen óf cadeaus als u een contract met hen aangaat. Deze korting of welkomst cadeau is natuurlijk niet hélemaal gratis. U betaald namelijk meer per maand hierdoor! Vaak is het voordeliger om een maatschappij te zoeken die goedkope tarieven heeft.  Daarmee bespaart u meer op jaarbasis.

·         Bespaartip 5:

Wilt u naast de bovenstaande bespaartips, nóg meer besparen? Klik hier om uw gegevens achter te laten zodat wij gelijk kunnen helpen met gratis en vrijblijvend advies. Het Nationaal Bespaar Buro helpt u besparen op de vaste lasten, zoals gas, stroom en 3-in-1 pakketten!